3/29/2010

tatuaj cu amintiri

Se face vară și într-un mod straniu pe mine mă apucă o depresie de toată frumusețea. E ceva în mirosul vântului care îmi amintește de trecut, de un trecut cu oameni dragi și frumoși.

Apusul îmi amintește de liceu, de dudul înflorit din curtea liceului, de multele ore în care stăteam la discuții filosofice despre viitor cu colegii mei și ne părea că o oră are mai mult de 60 de minute. Și lângă astea toate se așează discret un flash din copilărie când alergam prin curtea bunicilor.
Am rămas cu sufletul blocat în trecut, cu gustul amar al plimbărilor lungi prin parc, cu imaginea nopților lungi și albe în care citeam o carte bună și vedeam în reluare emisiunile de la tv. Mă întreb acum de unde oare aveam toată energia aia?

Am crezut multă vreme că anii cei mai buni sunt cei care or să vină ( cum spunea un cântec al celor de la Direcția 5) dar se pare că pentru moment anii cei mai buni sunt cei care s-au scurs.

Și, poate, cel mai dureros mi se pare că toate astea nu se mai întorc și simt că le retrăiesc doar prin mailurile lungi pe care mi le scriu cu vechi prieteni care acum sunt prinși la fel ca mine în haosul unui program prea încărcat pentru vârsta noastră
.

3/27/2010

Ora Pământului-Lasă Pământul să respire!



Earth Hour este o mișcare globală care a început din Australia în urmă cu ceva ani. Astfel, în ultima sâmbătă din martie oamenii sunt îndemnați să stingă lumina pentru o oră și să scoată din priză diverse aparate. Chiar dacă o oră ne pare puțin ca timp, pentru bătrâna planetă este un ajutor imens iar cantitatea de CO2 transmisă în atmosferă scade.



România se află la al doilea an de Earth Hour iar anul acesta numărul orașelor românești care s-au implicat în acest proiect a crescut la 22 iar în București luminile se vor stinge și în Palatul Parlamentului, acest moment va fi urmat de mai multe recitaluri unplugged.

Românii sunt invitați să stingă lumina între 20.30 si 21.30. Anul trecut unii au avut ca scuză meciul naționalei difuzat la acea oră dar... anul acesta.. se pare că nu mai avem nicio scuză.

sursa foto: aici

3/23/2010

si Romania zicea: Salut Duracell!




Știți reclamele alea drăguțe cu iepurașul Duracell? Păi sigur că le știți căci era o vreme când erau mult prea difuzate la tv.

Ei bine, se pare că pentru iepurașul cel roz România nu prea există pe hartă. Am intrat pe site-ul Duracell pentru a-mi lua niște date pentru un proiect la marketing și.. ghici ce? La secțiunea select your country and language-Eastern Europe... selectează dacă ai ce! România nu se regăsește... Am căutat printre Cehia, Ungaria, Lituania, Rusia, Turcia, Estonia, Croația, Letonia... și nimic... daaaar... nici vecinii noștri din sud nu-s pe acolo... să nu ne supăram prea tare, zic!

O întrebare mai am și vă las: oare trebuia să caut la secțiunea dedicată Asiei?

P.S. poate și-or fi stricat bateriile prin gropiile noastre și ne-au pedepsit!

poza de aici

3/21/2010

Europa liberă



Niciun sistem politic autoritar sau totalitar nu a reușit să îngrădească în totalitate mass-media. Au existat întotdeauna mass-media clandestine care deschideau ușa spre libertate și cunoaștere și au existat oameni care au refuzat să accepte sistemele ce le tăiau drepturile fundamentale. Pentru români această ușă a fost deschisă de Europa liberă. Astăzi, proiectul Europa liberă AICI încearcă să aducă arhivele Europa liberă acasă și să înființeze Centrul pentru Cercetare și Documentare Radio Europa liberă.


Așadar, pe http://www.100000romani.ro/ se caută 100.000 de români care au ascultat Europa liberă sau care vor să afle ce a însemnat această punte de comunicare. 100.000 de români care să doneze câte 2 euro pentru a ne aduce această pagină de istorie acasă. Arhivele Europa liberă se află în prezent la Hoover Institution din Stanford, California, iar aducerea lor acasă costă câteva sute de mii de euro.

Puteți dona 2 euro prin sms la 8820.



3/16/2010

vesnicul razboi






Un prizonier de război este un om care încearcă să te omoare și nu reușește, apoi te roagă să nu-l omori tu.
(Winston Churchill)


Dar în civil... războaiele sunt parcă de un tragic absurd.... ne luptăm cu noi deși avem senzația că ne luptăm cu ceilalți. Încercăm să depășim orice limite dar sfârșim prin a fi noi învinși de TOT, de fapt învinși chiar de noi.

În civil.. războaiele sunt mai amare!

poza de aici

3/11/2010

flori, fete... și-un primar



Primăria capitalei a dezvoltat un proiect de amploare și care nu numai că va scădea nivelul de poluare, nu numai că va redresa si întreaga economie a României, dar va și urca Bucureștiul în top 3 capitale de vizitat pentru frumusețea centrului vechi..... A scris pe unele autobuze urări de 8 martie pentru doamne și domnișore... și, doamne, ce brainstorming o fi fost în redactarea textului ... care era destul de lung.... activități intelectuale monșer.


N-am să invoc criza ci doar așteptările mele de cetățen care NU l-a votat pe Oprescu și care, cetățean pe persoană fizică, mai crede că înainte de aprobare orice idee d-asta trece mai întâi pe la primar.... M-aș fi bucurat mai mult să știu că primăria se ocupă de centrul vechi, de nenorocitele de gropi, de fluidizarea traficului, de reabilitarea școlilor, de multe altele.. și nu că principala ocupație e împărțitul de lalele, garoafe și scrisul urărilor pe autobuze.... poate că pentru noi, femeile, e mai importantă siguranța pe străzi la diferite ore decât un amărât de La mulți ani! și urări de primăvară.


poza de aici

3/09/2010

Noi... oamenii

Omului îi place să se întoarcă la sursă. Trecutul, prezentul, viitorul sunt unul și același lucru.... El(omul) vede, simte, trăiește în toate punctele sale în același timp. Se contemplă el însuși, se înțelege, se posedă, reînvie și se judecă prin anii pe care i-a trăit.
(Albert de Lemartine)


Dintr-o dată, devine posibil ca să existe nu doar alții ci că și noi înșine suntem un alt printre alții.
(Paul Ricoeur)

3/04/2010

Dumnezeu numără lacrimile femeilor

Am văzut de curând o carte în librării, Dumnezeu numără lacrimile femeilor, și m-am gândit la toate mamele, soțiile și tinerele pe care le cunosc și care se complac în relații care le calcă în picioare demnitatea.

Fac parte dintr-o familie conservatoare și toți ai mei consideră că femeile trebuie să îndure, să tacă și să facă tot posibilul să mențină familia pe linia perfectă. Eu sunt singura pe contrasens. Eu cred în demnitatea fiecărui om, cu precădere în demnitatea femeilor. Eu cred că orice femeie are voie să își părăsească familia atunci când soțul devine violent și nu să se sacrifice pentru că ea crede că le face rău copiilor destrămând o familie. Care mai e lecția de viață, de moralitate, pe care le-o oferi copiilor? Îi înveți să supraviețuiască într-un cămin destrămat, într-un cămin mai destrămat decât ar fi după un divorț. Căci nu mai putem vorbi despre a trăi ci despre a supraviețui. Am auzit atât de mulți tați care își numesc fostele neveste curve și depravate doar fiindcă la un moment dat al vieții lor au hotărât că merită mai mult decât mirosul de alcool și de scrumieră al soțului, fiindcă au hotărât că nimeni nu are voie să le lovească. Mă înclin în fața acestor femei și le privesc cu admirație în lupta lor de a-și recâștiga pruncii. Și mă înclin în fața bărbaților care își înțeleg și respectă femeile.

Îi urăsc și pe aceia care se transformă în misogini și cred că nicio femeie nu e capabilă să obțină prin forțele proprii jobul sau proprietățile. Eu una am văzut destui bărbați căsătoriți din interes. (deși pentru unii asta sună amuzant).

Ș-apoi, domnilor, de ce unii dintre voi faceți burtă după 50 de ani, de ce gâfâiți când urcați scările.. sau la voi îmbătrânirea e un proces normal? De ce femeile care le-au dat naștere copiilor voștri nu au aceleași drepturi?

Și fiindcă vine 8 martie La mulți ani tuturor femeilor care au știu ce au vrut de la viață… și la mulți ani și acelora care au hotărât acum să pună capăt unor relații din care s-au ales cu vânătăi! Și ce exemple superbe sunt toate aceste femei care s-au regăsit!

3/01/2010

reclame in istorie

V-ați întrebat vreodată cum arătau reclamele la cele mai cunoscute mărci acum câteva decenii? Iată câteva exemple:



























sursa foto: http://flickr.ro/