3/21/2010

Europa liberă



Niciun sistem politic autoritar sau totalitar nu a reușit să îngrădească în totalitate mass-media. Au existat întotdeauna mass-media clandestine care deschideau ușa spre libertate și cunoaștere și au existat oameni care au refuzat să accepte sistemele ce le tăiau drepturile fundamentale. Pentru români această ușă a fost deschisă de Europa liberă. Astăzi, proiectul Europa liberă AICI încearcă să aducă arhivele Europa liberă acasă și să înființeze Centrul pentru Cercetare și Documentare Radio Europa liberă.


Așadar, pe http://www.100000romani.ro/ se caută 100.000 de români care au ascultat Europa liberă sau care vor să afle ce a însemnat această punte de comunicare. 100.000 de români care să doneze câte 2 euro pentru a ne aduce această pagină de istorie acasă. Arhivele Europa liberă se află în prezent la Hoover Institution din Stanford, California, iar aducerea lor acasă costă câteva sute de mii de euro.

Puteți dona 2 euro prin sms la 8820.



4 comentarii:

dennis spunea...

si pe mine cu ce ar trebui sa ma ajute aceasta actiune? recunosc nu cunosc si nici nu mi-am dat interesul sa aflu

Ioana C. spunea...

în definitiv e o parte a istoriei noastre postdecembriste, o parte a istoriei noastre libere. Când ziarele și tvr ul arătau faptele mărețe ale dictatorilor Europa liberă prezenta faptele așa cum erau ele, fără hiberbolizări.. era o punte de legătură între democrație și comunism.

dennis spunea...

nu vad cu ce ne ajuta si istoria cea stiuta de toti? am muscat-o de fiecare data si sunt convins ca se va intampla la fel. daca ar fi sa ma intrebi pe mine, banii astia ar trb sa ii dea institutiile media care au studenti in domeniu, ca sa aiba material de studiu.

Sanctus spunea...

Buna.
As dori un link exchange cu dvs.
Lasati un mesaj daca sunteti de acord