3/27/2010

Ora Pământului-Lasă Pământul să respire!



Earth Hour este o mișcare globală care a început din Australia în urmă cu ceva ani. Astfel, în ultima sâmbătă din martie oamenii sunt îndemnați să stingă lumina pentru o oră și să scoată din priză diverse aparate. Chiar dacă o oră ne pare puțin ca timp, pentru bătrâna planetă este un ajutor imens iar cantitatea de CO2 transmisă în atmosferă scade.



România se află la al doilea an de Earth Hour iar anul acesta numărul orașelor românești care s-au implicat în acest proiect a crescut la 22 iar în București luminile se vor stinge și în Palatul Parlamentului, acest moment va fi urmat de mai multe recitaluri unplugged.

Românii sunt invitați să stingă lumina între 20.30 si 21.30. Anul trecut unii au avut ca scuză meciul naționalei difuzat la acea oră dar... anul acesta.. se pare că nu mai avem nicio scuză.

sursa foto: aici

3 comentarii:

dennis spunea...

Ioana, eu nu cred in asa ceva. eu nu contribui cu nimic in ora aia daca scot totul din priza, pentru ca adevaratul poluator si emanator de CO2 nu se opreste. ca nu consumam noi energie ii afecteaza doar pe furnizorii de energie si pe distribuitorii acesteia. atata timp cat centralele care produc energie pe baza de arderi raman pornite in ora aia, toata treaba asta cu ora pamantului este frectie. ar trebui facuta o campanie de reducere a consumului zilnic, care poate ar face mai mult bine planetei. stiu si mi s-a spus ca e o treaba simbolica, dar eu nu sunt simbolist.

Claudiu Negreu spunea...

pai si in seara asta cica e un meci

The Procrastinator spunea...

@Dennis: Intocmai!