12/25/2008

Joyeux Noel!

Ieri o fetita de 12 ani mi-a povestit ca fratiorul ei a lasat-o sa mearga singura la magazin(pentru a cumpara niste dulciuri)doar pentru ca aceasta i-a explicat ca Mosul i-a telefonat si i-a spus ca din cauza vremii nu poate sa ajunga la noi in sat,de aceea ea trebuie sa-l astepte intr-o parte a satului.
Asta se intampla intr-un satuc,usor uitat de lume,intr-un loc in care desi nu se mai tin traditiile,oamenii continua sa aiba o naivitate,o inocenta pe care n-o vad niciodata in Bucuresti,dar la care ma intorc in fiecare an. Le doresc celor ce-i sunt acelui copil aproape sa nu-i sfarame mitul Mosului,sa-l ocroteasca pe cel mic de lenea cu care nu mai credem decat in partile materiale.
Ironic sau hazliu si eu cred,nu intr-un Mos Craciun cu o ceata de reni si de spiridusi,dar intr-un Mos care ne protejeaza,ne da sclipire,vis,dorinta...intr-o forta a binelui,intr-o caldura,intr-o generozitate gratuita ce ne facem mai solidari,mai buni,mai umani.

Craciun linistit tuturor!

4 comentarii:

Mihaela Chelaru spunea...

Din pacate, vremurile in care traim ne spulbera, sau incearca sa ne spulbere visele copilariei, dar trebuie sa tinem la magia Craciunului, pentru ca ne confera o stare de bine!
Happy merry Christmas!

Cora spunea...

Craciun fericit si tie Ioana si toate cele bune >:D<

Anonim spunea...

Sarbatori fericite>:D<:*
-te-am trecut la blogroll,sper sa nu te superi-:*poup

Anonim spunea...

Inocenta si naivitatea celor izolati de "civilizatie". Chiar nu stiu cum e mai bine: sa fii inocent si credul in lumea ta, dar intrat in alta lume "avansata" pierzi prin calitatile tale...