2/01/2009

Anorexia//Bulimia

Par cuvinte scoase din dictionar,plafonate … cumva ne am format noi insine niste definitii,dar unii habar nu au ca defapt pentru cei care au o astfel de boala,ea ii darama psihic,fizic,spiritual,le anihileaza pofta de viata,de visare, de traire in forma-i cea mai simpla.
Uneori se ia hotararea sa o iei de la capat … dar defapt traiesti cu boala asta o viata intreaga.

Mai grav e sa le ai pe ambele…

Nu,nu ma confesez..exprim o stare de fapt,femeile astea nu vor/nu vrem sa slabim sau sa ne inecam amarul in pungi cu chipsuri pe care apoi sa la vomitam,ajungi pur si simplu la momentul in care esti dependent…exact ca un drog.
Sunt 2 boli si trebuie tratate ca atare,nu ca o barfa,nu ca o gluma,ci cu eleganta cu care porti o discutie cu un ambasador.



-----------------------------------

Anorexia nervoasă este o tulburare psihiatrică din categoria tulburărilor de alimentare, caracterizată printr-o reducere anormală a greutăţii corpului şi printr-o deformare a imaginii propriului corp cu teama prevalentă , persistentă, de îngrăşare. Persoanele suferind de anorexia nervoasă îşi limitează greutatea corpului prin abţinerea voluntară îndelungată de a se hrăni (starvaţie sau post voluntar) (anorexia nervoasă de tip restrictiv) şi prin alte metode - ca de pildă abuzul de purgative, clisme, şi diuretice, folosirea de substanţe anorectigene, şi excesul de exerciţii fizice (anorexia nervoasă de tip eliminator, purgativ).

Bulimia este tulburare de alimentatie, caracterizata de un consum alimentar excesiv. O persoana cu bulimie mananca o cantitate mare de alimente intr-o perioada scurta de timp, pentru ca apoi sa-si provoace varsaturi, sa se supuna unui exercitiu fizic exagerat, sa consume laxative, diuretice sau alte medicamente in scopul unei eliminari fortate a alimentelor. Persoanele afectate de bulimie sunt obsedate de propriul aspect fizic si nu au respect de sine.

2 comentarii:

U. spunea...

Sunt 2 bloi grave si foarte des intalnite.Din pacate putin sunt constienti de gravitatea lor .
Cel mai rau este faptul ca se ia in deradere aceasta boala si nu constientizam gravitatea ei decat atunci cand este prea tarziu

Anonim spunea...

Cine sufera de una sau ambele boli NU va recunoaste, cei apropiati vor observa ca apare o obsesie a greutatii, o tulburare a alimentatiei... este foarte greu sa ii ajuti... din pacate corpul slab este iubit de toata lumea, prin urmare, tot mai multe persoane sufera...