3/27/2009

Earth Hour

Personal sunt la al 2 lea an de Earth Hour ,iar datele de mai jos sper sa va trezeasca interesul si sa va implicati.

Pe 28 martie 2009, la 20.30, oameni de peste tot din lume vor stinge lumina timp de o oră. Va fi un eveniment în care sunt implicati un miliard de oameni şi mai mult de 1000 de oraşe.

Mişcarea Earth Hour a început în oraşul Sydney, Australia. Pe 31 martie 2007, 2,2 milioane de persoane şi 2100 de companii din Sydney au stins luminile timp de o oră. În 2008, evenimentul a devenit unul global, antrenând 100 de milioane de oameni din 35 de ţări. Embleme ale oraşelor participante, precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma sau panoul Coca-Cola din Times Square, au rămas în întuneric, ca simboluri ale speranţei pentru o cauză din ce în ce mai importantă pentru omenire.
Pentru 2009, 500 de oraşe din întreaga lume şi-au anunţat deja participarea. Turnul Eiffel, hotelul Burj Al Arab şi Taipei 101, cea mai mare înaltă clădire din lume, sunt doar câteva dintre construcţiile emblematice care vor rămâne în întuneric timp de o oră.
România se va alătura pentru prima dată, oficial, campaniei globale. Vom stinge luminile în clădiri emblematice din capitală şi din alte 5 oraşe: Timişoara, Iaşi, Braşov, Botoşani şi Tulcea. Totodata va fi organizat un eveniment in Piata Constitutiei.
Printre vedetele din Romania implicate se numara Dani Otil,Razvan Simion,Mihaela Radulescu,Cristina Bazavan (Tabu),Bodo,Anca Lupes,Dan Fintescu,Miki,Melania Medeleanu,Alex(Mandinga),Virgil Iantu,Zoli,etc.,iar printre companiile implicate:Vodafone,Europa FM,Jurnalul National etc.
Earth Hour 2009 este un apel global la acţiune care se adresează fiecăruia dintre noi, fiecărei companii şi fiecărei comunităţi. Un apel la responsabilizare, iniţiativă şi la solidaritate, toate menite să construiască un viitor sustenabil. Şi în 2009, oameni de peste tot din lume vor stinge luminile şi se vor uni într-un mesaj unic despre viitorul planetei.Peste 64 de ţări vor participa la Earth Hour 2009. Numărul creşte în fiecare zi, pe măsură ce oamenii realizează că acest gest atât de simplu poate avea un impact atât de mare.

Tu ce faci de Earth Hour?

5 comentarii:

Vick spunea...

Inca nu stiu cu siguranta ce voi face in acea ora, dar cu siguranta voi scoate sigurantele :)

Unknown spunea...

azi e si meciul,luminile poate o sa fie stinse in romania dar televizoarele si calculatoarele sigur nu:)

Lisandru Cristian spunea...

Din păcate, e şi meciul naţionalei... Să vedem...

nu e nevoie de nume spunea...

Eu am stat pe strada, asteptand ca bezna sa innece orasul...dar de unde, nicio schimbare

Vick spunea...

Eu chiar pregatisem niste fotografii before&after, din pacate sunt identice asa ca nu m-am mai obosit sa le public. pacat