9/18/2009

revelație


Nu mai vorbim despre inimă ci despre mașini și bani. Spunem: mașina mea și nu mașina. Am uitat să scriem pe hârtie, nu mai avem creioane prin casă și ne mirăm de ce suntem din ce în ce mai triști și mai singuri.

Nu mai avem dimineți cu ciocoladă caldă în căni colorate, pe balcon, dimineți cu păr răvășit, cu pijamale. Avem doar mobile care ne trezesc cu douăzeci de minute înainte să ne chemăm taxiul sau să ne pornim mașina.

Alergăm grăbiți spre nicăieri… dar ce lăsăm în urmă?

Judecăm hainele și cardurile… dar omul… ființa aia cu două mâini și două picioare, cu ochi mari și frumoși… cu gene… omul… pe el nu-l mai vedem?

Spunea Cioran cândva: ″s-a adunat în noi singurătatea speciei″ și e din ce în ce mai adevărat! Suntem o mare de mașini din care nu se mai vede omul!

9 comentarii:

U. spunea...

corect asa este judecam hainele,banii,infatisarea.Ne lasam inselati de aparente si dupa ne intrebam de ce noi?ce am facut ca sa suferim.

Geanina Codita spunea...

Daaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!Așa este, marea de mașini din România este culmea snobismului.

Vrem bani, doar bani, numai bani, la coș cu sentimentele...

Cât despre creion și scris...Doamneeee!!!Poate ne calcă cineva cu mașina...ha,ha,ha...trist, aș spune...


Pupici geaninoși peste normă!

nu e nevoie de nume spunea...

doamne, cata dreptate are Cioran

ARIPI DE FLUTURE spunea...

e pacat ca nu mai stim sa ne mai bucuram de lucrurile simple si am uitat sa fim fericiti, am uitat ca si cei din jur au sentimente, in schimb am invatat ca fiecare trebuie sa lupte pentru el, indiferent de sentimentele celor din jur...si cum sa fim fericiti?

Boddah spunea...

trist.si cam foarte adevarat.tu,insa,mai esti inca om pentru ca poti sa vezi asta.

Lisandru Cristian spunea...

Goana asta către nicăieri ne oboseşte, de foarte multe ori pe toţi... Dar destinaţia nu este întotdeauna vizibilă, aşa că nu avem ce face...

Mihaela Chelaru spunea...

Cat adevar in insemnarea ta! Insaaaaa eu nu am renuntat si nu voi renuntat niciodata la acele dimineti colorate, imi fac ziua extrem de faina!

Anne spunea...

Cioran are multa dreptate in afirmatiile lui, inclusiv si acel citat precizat de tine este superb!

Anonim spunea...

Cioran avea dreptate deplina! Ne iknchidem in noi si tanjim dupa vremurile apuse!