6/09/2009

Dulcea si eterna Romanie

Foarte bine ales sloganul :ROMANIA-THE LAND OF CHOICE. Desigur,ma gandesc la alegerea de a parasi tara...ai dreptul asta , ba chiar singurul lucru de care ai nevoie e o suma de bani cu care sa-ti cumperi un bilet dus,fie si catre Caraibe.Aici totul duhneste.Traim intr-o tara bazata pe un sistem putred,mlastinos.Traim intr-o tara in care maternitatile ar trebui sa fie vis-a-vis de cimitire,caci sunt atat de slabe sansele de a mai iesi viu dintr-un spital.Asta e si motivul pentru care nu mi-am dorit niciodata sa devin medic...desi asta e visul oricarei fetite.Medici nu mai sunt(desigur nu vorbesc despre cei 10 % care inca mai incearca sa te salveze de la o moartea in care te afli cam de cand te-ai nascut)niste salvatori de vieti...sunt doar niste oameni ai sistemului...
Traim intr-o tara in care avem mai multe gunoaie pe strazi decat angajati la REBU(si slava cerului..sunt cu miile),traim intr-o tara in care avem cu siguranta mai multi politisti,judecatori etc decat infractori...si cu toate astea avem atatia infractori in libertate(v-as da un exemplu banal:un sat din Gorj...3 politisti alergand dupa un pusti de 18 ani pe niste dealuri ciudate si incercand sa-l readuca la sediul politiei de unde scapase...haios ati zice,nuh?Ba nu:penibil,vulgar,monstruos).Traim intr-o tara in care functionarii iti inchid usa ghiseului aluia miiiic in nas fiindca e 4 fara 10 secunde...si nu,nu,nu..nu TU contribui la salariul lui.Traim intr-o tara in care secretarele liceelor te amana 3 saptamani pana iti dau o amarata de adeverinta...traim intr-o tara in care votam pe 10 lei niste nebuni agramati si usor schizofrenici.Traim intr-o tara....in care fiindca ai un Mercedes ori un Q5 uiti ca ai invatat acum 100 de ani lumina ca trebuie sa stai la culoarea rosie a semaforului pentru ca niste amarati idioti se grabesc spre undeva...spre un undeva la care vor ajunge inaintea ta fiindca inca metroul circula mai repede decat masina ta de fite.
Traim intr-o tara cu dudui imbracate in haine roz bombon si aurii,cu niste curele late pe care scrie obligatoriu D&G , ori cu niste hanorace cu stelute si insigne cu cap de mort.Traim intr-o tara cu masculi feroce cu lanturi de caine agatate de gat si cu fraze de agatat usor agramate...traim intr- o tara in care un muncitor la soselele patriei nu ar fi in stare sa si termine nici sicriu pana moare in ritmul in care se lucreaza.
Traim intr-o tara in care niste baieti destepti ne-au facut ziare cu 19 pagini cu poze din 20 cate are ziarul,fiindca probabil suntem atat de retardati incat sa ne holbam 15 minute la o duduie in chiloti decat sa citim un articol despre Oceanul Atlantic.
Ma astept sa ma trezesc maine si sa observ ca Romania nu mai exista..ca cineva ne a facut un bine si a aruncat o bomba...desigur,n-as mai afla asta fiindca nici eu n-as mai fi.
Nimeni nu-si face treaba cum ar trebui..nici eu..nici tu! E doar o iluzie ca unii suntem mai morali,mai capabili decat altii,caci , vorba lui Cristian Tudor Popescu...Fiecare se considera izolat in rahatul sau personal...si E diferenta de o litera intre ratat si rahat!

S-ar putea sa va par usor frustrata,nervoasa,dezamagita...plina de ranchiuna.Nu e o iluzie.SUNT!

15 comentarii:

Lisandru Cristian spunea...

Ioana, ai dreptate să fii nervoasă. La tot ceea ce se întâmplă azi la noi, nici nu este de mirare... Nici speranţe de bine nu prea sunt.

Mihaela Chelaru spunea...

Acum am reusit sa citesc postul tau. Ai mare dreptate in tot ceea ce spui. Si stii ce ma mira? Cu toate ca mai exista omuletii astia care critica, si critica pe buna dreptate, nimeni se desteapta, e prea orgolios sa o faca. Fiecare ramane pe pozitia lui si incearca sa fure cat mai mult.

Ioana C. spunea...

@Miha:nici nu o sa se schimbe ceva...am senzatia ca atunci cand a fost creat poporul nostru..Dumnezeu a cam lucrat in serie

Ioana C. spunea...

@cristi: sunt sperante de mai rau:)

Anonim spunea...

Oau! sa intekeg ca secretara te-a infuriat atat de tare incat sa vezi tot raul in care ne complacem?
Langa spitale sunt servicii de pompe funebre :)) nu cimitire!

Ioana C. spunea...

@diana:nu secretara ci medicii si asistentele dintr-un spital bucurestean

Anonim spunea...

aaa, sa inteleg ca ai probleme medicale... sistemul e de joasa spetza... azi discutam in strand cu o doamna de 56 de ani, prin cate experimente a trecut doamna aceea din cauza unor medici romani... nu spun, reconosc la fel ca si tine acel 10% dar... lasa de dorit. Inteleg ca nu sunt salarii, nu sunt fonduri dar te-ai facut medic pt. o cauza nobila, sau e doar un cliseu...

Ioana C. spunea...

diana:din pacate da,e doar un cliseu..si nu numai in domeniul medical...ci in toata tara asta..vorba unei reclame:traiam intr-o tara cu 1 000 de posibilitati sau niciuna

Geanina Codita spunea...

Sperante, sperante, sperante. Speram de la Revolutie ca totul va fi minunat si o sa curga lapte si miere dupa spusele unora. Speram intr-un viitor frumos al copiilor nostri.Nu stiu daca voi apuca sa-l mai vad dar cel putin lupt cat pot cu pupin...

Anonim spunea...

Am ascultat melodia Ioana.Intradevar...ce pot sa spun?

Ioana C. spunea...

@ella:...spun vocea larei fabiani si versurile tot:)

Septimia spunea...

asta e Romania noastra...si copii cresc in mentalitatea asta...si e groaznic...

Mihaela Chelaru spunea...

ai vazut cum ploaia a spalat gandurile oamenilor? cat de bine i-a linistit? :) cred ca romanilor le mai trebuie si sperieturi de genul asta.

Ioana C. spunea...

@miha::))) pai se zice ca suntem un popor credincios:))

U. spunea...

Cel mai urat este faptul ca nu cred ca o sa se schimbe in bine ceva vreodata.
O sa fie bine ioana.