4/27/2009

prime time ul romanesc

Avem non valori mai multe decat ne ar trebui dar mie una mi ar placea sa stiu povestea din spatele acestor personaje ce apar in prime time si dupa urma carora niste televiziuni si publicatii fac mai multi bani decat ar putea avea intr o viata 1000 de familii din satele defavorizate.Pentru ca eu chiar cred(si s ar putea sa ma socotiti naiva) ca e ceva mai presus de publicitate.
Si ei sunt oameni ca si noi,si ei isi beau cafeaua dimineata si ei se bucura cand primesc cadouri,si ei il asteptau pe Mos Craciun candva…nu e neaparat vina lor ca se cheama Sexy Braileanca,Eleva Porno,Naomi ori Nikkita,etc.Noi toti ii criticam pe ei dar nimeni nu se opreste si la asa zisi jurnalisti care fac audiete maxime pe spatele lor.
E drept ca e si vina lor ca s au lasat prinsi in jocul asta , si,da , chiar le place…dar inainte de a judeca personajul mai bine ne am opri la ochii lor cand insasi moderatorul(in fond un frustrat care nu castiga totusi prea bine din munca lui de paparazzi ocazional,care nu si a platit ultima factura la timp,care are un tavalug de rate si de probleme acasa)ce l a invitat si i a starns mana inainte de a intra in platou indicandu i promterul de pe care trebuie sa si joace rolul,ii pune etichete jignitoare si face un misto ieftin pe seama sa.Nu e vina omului devenit vedeta peste noapte ca e si el un actor ocazional , fara diploma de ATF si fara carte de munca.Fiecare om isi traieste viata asa cum considera si incearca sa i supravietuiasca cum poate…
Posibil ca unii dintre noi sa fim mai verticali,sa avem principii mai clare,sa avem mai mult respect pentru noi…sau , ma rog,pentru viata noastra privata.Ei nu au respectul asta pentru ca din lumea in care provin nu i a invatat nimeni cum sta treaba cu respectul de sine.
Asa ca inainte de a rade cu Madalin Ionescu,cu Capatos,cu Diaconescu ori alti moderatori din televiziunile romanesti la glume seci , inainte de a ne aseza confortabil cu punga de seminte si cu sticla de 2,5 de cola in fata televizorului pentru a mai asista la vreun show mai bine ne am propune sa ne uitam fara sonor la ochii oamenilor astora,la obrazii lor care inrosesc , la nevoia lor nebuna,nu de publicitate, ci de bani,de o atentie pe care n au primit o niciodata .
Oricare om merita dreptul de a si spune povestea,ei isi joaca povestea si unica modalitate de a se prezenta natural in fata noastra sunt ochii si gesturile…Ma gandesc sa le dam sansa asta daca tot ne oprim 5 minute la vreo emisiune de gen.
Si in definitiv de ce ne am plange de non valori daca emisiuni precum Pofesionistii ori Garantat 100%,documentare ori filme artistice isi gasesc ora de difuzare la 23.00 chiar pe postul public.
Si inchei aici caci nu ma omor dupa mondenitati si am fost cam incoerenta insa imi place sa cred in oameni si in povestile spuse de ochii lor.

4 comentarii:

Lisandru Cristian spunea...

Din păcate, emisiuni redutabile precum "Profesioniştii" sau "Garantat 100%" nu vor avea niciodată loc în prim-time. Se caută râsul până la urechi, prostul gust şi teribilismele de tot felul. Şi, pe lângă aceste două emisiuni, mai sunt şi altele... Probabil că încetul cu încetul vor dispărea, fiindcă nu atrag nici publicitate...

Anonim spunea...

Da... am 2 saptamani fara tv! nu le-am mai vazut fetele ranjite ale moderatorilor sau ochii tristi ai protagonistilor!

Anonim spunea...

Nici eu nu ma uit la acest gen de emisiuni,insa aud in jurul meu cum lumea se uita,rade,blameaza,etc.Adevarul este ca in Romania nu prea mai avem emisiuni care intradevar sa merite urmarite,insa oameni care se vor uita la otv gasim mereu...

Mihaela Chelaru spunea...

Da, ar fi interesant sa acordam o sansa tuturor celor care intr-adevar merita! Garantat 100% este o emisiune extraordinar de faina! Nu o va ajunge niciodata emisiunea lui Capatos.
Cat de rau am ajuns....