4/18/2009

circuit cu insecte


Cand intra in baie mirosul de wc o izbi atat de puternic incat isi aminti de cate ori vomitase din cauza laxativelor,cate nopti statuse asezata pe gresia rece jurand ca de a doua zi va incepe sa manance normal,sa nu mai se infometeze,sa nu mai apeleze la niste nenorocite de laxative.Dar revenea si peste 2 nopti si peste 2 saptamani,jurand din nou si din nou.
Si apoi mai era si oglinda aia albastra in care se privise ani de a randul avand aceeasi reactie de scarba amestecata cu dispret si resemnare.
Arunca oglinda in wc dar degeaba , gresia, faianta , detergentul,cada sparta o strigau din trecut urland.O balta de urina ii udase sosetele negre.N o observase.Deci de acolo venea mirosul ala strident de wc si de tomberon.Schita un soi de incercare de voma dar nu i mai iesea ca pe vremuri.Isi scoase sosetele si le arunca in chiuveta,oricum era neagra.
Se aseza pe prag si incepu sa numere firele de praf si piciorusele unui păianjen.Ramase uimita cate insecte circula prin casa,mai multe decat masinile pe autostrada.O furnica,2 paianjeni , niste viermisori sau ce or fi fost ei mici si rosii …
Mai bine imi aprind o tigara, gandi Anna,iar rujul ei rosu strident se intinse pe filtrul unui Vogue.

6 comentarii:

Lisandru Cristian spunea...

Extrem de surprinzător textul, dar trebuie să spun din capul locului că este foarte, foarte bine scris. Iar finalul mi-a plăcut în mod deosebit... Paşte Fericit!

Ioana C. spunea...

mersi,Paste fericit si tie!

Anonim spunea...

Nu stiam ca de la laxative se vomita... este cazul a sute de adolescente in prezent...

U. spunea...

Anorexia din pacate este intalnita la fiecare colt de strada,pacat ca multi nu constientieaza ca este o boala.chiar una grava

Vilhelm man spunea...

Paste fericit alaturi de cei dragi!

Whisper spunea...

Paste fericit si tie!