2/09/2010

cărțile-ferestre în ziduri

Era o vreme când ne construiam propriile filosofii despre viață, propriile modele, propriile valori din cărți…
Circulă un filmuleț tâmpit pe net despre o tânără care a incurcat un fast-food cu o bibliotecă…cam așa am ajuns. Oamenii se uită la tv, la emisiunile alea despre care nu s-a înțeles încă faptul că-s doar niște produse de foarte proastă calitate și cu toții își iau de acolo modelele.

Îmi place tare mult melodia lui Chilian-Un arici pe-un câmp de maci (pentru a o asculta - click ) cu versul inegalabil: cărțile-ferestre-n ziduri.- e bine de ținut minte. Dar câți înțeleg în mod real?

Dar pentru aceia dintre noi care mai văd zidurile, pentru aceia care văd ferestrele, pentru aceia care și-au construit ferestrele... mai e o șansă… știu că mai e.
Avem nevoie de ferestrele astea..pentru a nu mai fi ignoranți, pentru a nu mai fi mediocri și murdari… pentru a nu ma fi persuadați de toți aceia care… sunt plătiți pentru a ne povesti toate inepțiile din lume.

6 comentarii:

Claudiu Negreu spunea...

pai daca oamenii nu mai citesc, poate ar fii o idee sa se mute fast-foodurile in biblioteci si librarii.
Astazi meniu special : Big Mac la pachet cu "Cel mai iubit dintre pamanteni".

Ioana C. spunea...

foarte bună asta!:))

ARIPI DE FLUTURE spunea...

nici nu cred ca vor mai citi mai ales ca poti lua un rezumat de pe net sau acum mai nou, poti asculta:(

Septimia spunea...

punem pariu ca majoritatea astora de aici care zic ca dada, cartile sunt faine, citesc bloguri tata ziua si nu a terminat ultima carte luata in mana...de amu 1 an.

Ioana C. spunea...

@septimia: cred că unii chiar reușesc să le facă pe ambele.. eu citesc în jur de 15 bloguri pe zi și la 2-3 zile termin o carte.... deci se poate

nu e nevoie de nume spunea...

"e groaznic, sa ne gandim la altceva" a spus Goethe cand a aflat ca fiul sau a murit