10/15/2008

prietenii....

Amicitiile nu se intretin la o bere,la o iesire in oras,la o zilnica convietuire deprimanta.Exact oamenii la care nu te asteptai a fie acolo se comporta extraordinar,iti sunt aproape..probabil apoi se indeparteaza si vegheaza de undeva din departare..si tocmai deasta se numesc prieteni.
Poate ca adesea uitam de ei doar pentru ca dezgustul ca ceilalti,cei pe care i am crezut a fi mai aproape ne au dezamagit,poate ca interesele si egoismul lor au fost mai bine pozitionate in grila ambitiei.Dar eu fac o simulare cu mine insami:imi propun sa le dau o atentie mai mare acelora dintai care au fost acolo fara vreo obligatie,fara vreun soi de egoism sau altruism fals,incerc sa ma intorc cu aceeasi loialitate fata de ei.
Prietenii poate ca sunt singurul lucru real pe care ne putem baza in ceea ce priveste lumea cu toate ale ei.
Prietenii?!?Care prieteni,ma veti intreba?
Poate nu sunt ei asa multi si poate nici nu i cunoastem pe toti.Viata iti redescopera traseul ei aruncandu ti in cale tipuri umane diferite.Depinde si de tine cum stii sa alegi si cum stii sa te comporti...Apoi si in prietenii e valabila sintagma:ce e prea mult strica!Poate ca daca ai mai inchide telefonul cateva ore,daca ai mai renunta la toate sucurile in oras,la toate cluburile,la toate party-urile ar ramane mai multi prieteni adevarati sau poate s ar selecta mai clar,mai vizibil,mai consecvent.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Asta-i o discuţie de când lumea: care sunt adevăraţii prieteni? Sunt mulţi care-şi fac prieteni "de distracţie" şi tot ei se miră că aceeaşi prieteni "nu le sunt alături la greu".

JustMe spunea...

Inspirata din realitate.
Din pacate mereu va fi asa.
Prietenii nu vor fi acolo cand vei avea nevoie de ei,de fiecare data te vor ajuta niste straini,persoane care pana atunci nu le cunosteai...
Foarte putini se pot numi preteni adevarati,acei prieteni din carti si extrem de putine prieteni sunt asa.
Cele mai adevarate prietenii sunt cele din carti,daca iesi in afara lor o sa dai de realitatea uneori mult prea dureroasa.

JustMe spunea...

Inspirata din realitate.
Din pacate mereu va fi asa.
Prietenii nu vor fi acolo cand vei avea nevoie de ei,de fiecare data te vor ajuta niste straini,persoane care pana atunci nu le cunosteai...
Foarte putini se pot numi preteni adevarati,acei prieteni din carti si extrem de putine prieteni sunt asa.
Cele mai adevarate prietenii sunt cele din carti,daca iesi in afara lor o sa dai de realitatea uneori mult prea dureroasa.

Anonim spunea...

Hm. Prietenii...daca stii sa-i alegi e bine.Daca stii sa-i pastrezi e si mai bine.Dar cineva va fi mereu acolo langa tine.:)

p.s. Vreau sa te bag in blogroll ca imi place cum scrii.Sa-mi dai o confirmare daca nu e nicio problema :D

raluca spunea...

toate lucrurile din viata asta sunt relative. nu incerca sa cauti sau sa aspiri spre valori absolute; filozofii si cei care si au pus intotdeauna prea multe probleme fie au murit de boli pt ca erau prea patrunsi ca sa ma aiba grija de ei, fie de saracie, pt ca banul era cel mai superficial mijloc de supravietuire.
Tot ce scriem este, pe langa relativ, in special subiectiv. tu gandesti asa pt ca in mom asta al vietii tale esti probabil constransa sa te confrunti cu asa ceva. si generalizezi. scriind, generalizezi, incerci involuntar sa atribui un algoritm de desfasurare oricarui lucru care ni se intampla si pe care, ca sa nu l luam ca atare, vrem sa l explicam.
stiu exact ce spui, ce simti, ce gandesti. evident, nu exact, dar ma regasesc pt ca si eu am avut o perioada in care imi placea sa scriu, si sa scriu pentru mine. sa mi imaginez ca creez un scenariu al vietii mele in care eu sunt regizor, si scenarist, si ca sa vezi, si actor principal :D. imi placea sa cred ca nimic nu e intamplator, sau daca ajungeam sa ma contrazic, era doar o polemica pe care o dezbateam cu si mai mare ardoare. doar cautam raspunsuri..
Multa vorba si ideea este una singura. parerea mea, ioana, este sa ti pui cat mai putine intrebari, sa cauti cat mai putine raspunsuri, pt ca pierzi ceea ce se cheama A TRAI viata asta care uneori e mai spectaculoasa cand nu ti pasa de ce e cum e. asta fara sa insemne ca incepi sa te minti pe tine, sau sa ai o alta conceptie, sa incepi sa gandesti mai superficial. nu. din punctul meu de vedere, asta este exact ceea ce inseamna ca fii un om destept. sa stii cum sa faci in asa fel incat, sub orice circumstanta si in orice conditii, sa ti fie bine. tie, sa ti fie bine, sa te simti fericita, sa razi la petreceri, sa dansezi in cluburi, sa bei sucuri cu prietenii. cu cunostintele. cu vecinii. cu colegii. cu o profa. cu maica ta. sa stai la povesti cu bunicii. sa te imprietenesti cu cineva pe strada. si sa te simti bine facand toate astea. pentru ca merita, iti zic, pana la urma, merita. starea de bine ti o induci singur...si, obiectiv vorbind, si fara egiosm..doar tu contezi. pana la urma, doar tu contezi :)

Ioana C. spunea...

@anonim:merci pt impresii si ganduri,mi ar fi placut sa te semnezi.:)